Dokumentation från infoträffar

Granskad: ‎den ‎11‎ ‎april‎ ‎2024

Här hittar du presentationer och material från Naturvårdsverkets infoträffar inom utsläppshandel.

Naturvårdsverket håller informationsträffar och frågestunder för aktörer som berörs av utsläppshandelssystemet. Nedan kan du ta del av material från tidigare träffar.

2024

Naturvårdsverket höll en informationsträff för verksamhetsutövare och två frågestunder inför ansökan om gratis tilldelning.

Presentation om ansökningsprocessen och regeländringar samt lärdomar kring tillskrivning av utsläpp (pdf)

Naturvårdsverket höll den 14 februari ett digitalt informationsmöte som riktade sig till aktörer som bedömer att de kommer vara verksamhetsutövare inom det nya utsläppshandelssystemet ETS 2. Under mötet presenterades bland annat information om hur man vet om man kommer bli verksamhetsutövare inom ETS 2, en uppdaterad tidsplan för tillståndsansökan för kommande verksamhetsutövare samt krav på övervakning och rapportering under de inledande åren av ETS 2. Nedan återfinns presentationerna som visades under mötet:

Presentation informationstillfälle ETS 2 den 14 februari 2024 (pdf)

Här ligger den presentation som visades på informationsmöte/frågestund om 95%-regeln och Kommissionens nya vägledning (GD0) som genomfördes 8/2 2024.

Presentation om 95%-regeln och GD0 (pdf)

2023

Tack för visat intresse under informationsdagen för ETS 2. Vi återkommer löpande med mer information. Nedan återfinns de presentationer som visades under dagen

Presentation informationstillfälle 30 november (pdf)

Presentation från Energimyndigheten 30 november 2023 (pdf)

Hitta vidare