Beställ informationsmaterial om allemansrätten

Granskad: ‎den ‎5‎ ‎mars‎ ‎2024

Här kan myndigheter, kommuner, organisationer, föreningar och företag beställa handbok, samtalskort och affischer från det nya kommunikationskonceptet "Det är lätt att göra allemansrätt". Materialet får börja användas först vecka 18 2024.

Materialet är en del i Naturvårdsverkets kommunikationssatsning om allemansrätten som pågår mellan maj och september med en gemensam start vecka 18. Därför ser vi gärna att ni sprider materialet först under denna period.

Just nu är det längre leveranstider än vanligt.

Vad går att beställa?

Materialet består av en handbok, en affisch och tio samtalskort. Här kan se du hur materialet ser ut innan du lägger din beställning

Beställ informationsmaterial

Fyll i dina uppgifter nedan.

Leveransadress

Kontaktinformation

Frågor och svar

Alla organisationer, myndigheter, föreningar eller företag som på olika sätt arbetar med att sprida kunskap om allemansrätten eller möter målgrupper ute i naturen kan beställa.

Är du privatperson och vill ha material för eget bruk hänvisar vi i första hand till aktörer som tillhandahåller materialet, så som till exempel naturum och kommuner. Allt material går att ladda ner och skriva ut. 

Allemansrättsmaterialet är en del i Naturvårdsverkets satsning för att sprida kunskap om allemansrätten 2024. I dagsläget betalar du som beställer därför inget för varken tryck eller frakt. 

Beställningen riktar sig till organisationer som på olika sätt arbetar med att sprida kunskap om allemansrätten eller möter målgrupper ute i naturen. Därför är beställningsformuläret anpassat till aktörer som i första hand når en större grupp människor.

Är du privatperson och vill ha material för eget bruk hänvisar vi i första hand till aktörer som tillhandahåller materialet, så som till exempel naturum och kommuner. Allt material går att ladda ner och skriva ut. 

Vill du beställa fler artiklar än vad formuläret anger behöver du kontakta Arkitektkopia på natur@cm.se.

Kontakt vid frågor

Kontakta Arkitektkopia om du har frågor om pågående beställning:
natur@cm.se

Kontakta Naturvårdsverket vid övriga frågor:
Kontakta Naturvårdsverket 

Relaterade sidor