Publikation

Hållbar plastanvändning

Tips, verktyg och exempel
Regnbågsfärgad lekplats, Bifrost, Mölndal

Om publikationen

I den här guiden får du hjälp att med utgångspunkt i er organisations förutsättningar undersöka hur ni kan bidra till en hållbar plastanvändning.

Guiden vänder sig särskilt till dig som arbetar inom näringslivet, men kan i stora delar vara användbar även för dig som arbetar inom offentlig sektor.

Guiden innehåller:

  • Tips på frågor ni kan ställa er i arbetet med att komma fram till vad er organisation kan göra för att bidra till en hållbar plastanvändning. Frågorna är utformade för att hjälpa er att undersöka hur ni kan bidra till de olika aspekterna av en hållbar plastanvändning.
  • Tips på verktyg och andra resurser ni kan ta stöd av för att besvara dessa, exempelvis databaser med sökfunktion, utbildningar och kurser, manualer och guider, webbsidor med djupgående information och webbaserade beräkningsverktyg med mera. Även livscykelanalys är givetvis ett viktigt verktyg i arbetet för en hållbar plastanvändning, de verktyg som presenteras i den här guiden vänder sig till dig som (i detta skede) inte har möjlighet att beställa/genomföra en fullständig livscykelanalys.
  • Exempel på vad andra företag gjort, som kan fungera som inspiration och konkret visa på vad ett arbete för en hållbar plastanvändning kan innebära.

Guiden är tudelad, så att du kan välja det perspektiv som passar dig bäst:

  • Design och tillverkning av produkter som helt eller delvis består av plast
  • Inköp och försäljning av produkter som helt eller delvis består av plast

Beställ publikation

ISBN
978-91-620-6963-6
Utgiven
‎1‎/‎31‎/‎2021
Sidor
42
Författare
Alexandra Almasi, Maja Nellström, Maria Ahlm, Ragnhild Berglund, Cecilia Johannesson.
Omslag publikation.