Tankesmedjan för friluftsliv 2022

Två familjer på stranden

Årets tema satte fokus på en brännande aktuell fråga: Friluftsliv som ger hälsa för individer, platser och planeten.

Program

Här hittar du programmet för årets tankesmedja.

Till programmet

Praktisk information

Nedan praktisk information inför tankesmedjan:

Vänligen anländ klädd för en timmes promenad. Ta varma kläder! Vi kommer vandra långsamt. Vädret ser ut att bli ok men ta hellre förmycket än för lite på dig.

Buss till Djurönäset avgår kl 7.45 torsdag från City Terminalen. 30 min innan avgång kommer det på den digitala displayen stå vilken gate bussen går från. Det står "Naturvårdsverket till Djurönäset". 

När du anländer sätter du väskor i bagagerummet på vänster sida en bit in i huvudbyggnaden på Djurönäset (precis bortom receptionen) 

Hotellrummen är tillgängliga från kl 16. Då kommer det att finnas en skärm vid receptionen med namn och nycklar.

Önskar du alkoholhaltiga drycker till middagen så köper du under torsdagen innan kl 19 drinkbiljetter i receptionen. Under middagen går servitörer runt och du byter din biljett mot dryck.

Frukost serveras från kl 7.

Lunch, middag och hotellrum betalar du med kort till Djurönäset. De har satt in extrapersonal så att vi kan checka ut kl 7-8.30 fredag samt kl 11.30-13.

Tankesmedjan för friluftsliv har sina programpunkter i konferenshallen i huvudbyggnaden samt i hus 1,2,3 till höger om huvudbyggnaden.

Programmet finns på länken nedan i mobilvänligt format. Det finns också uppsatt på anslagstavla i huvudbyggnaden.

Program

Passen som är kl 14-16 på torsdag väljer du spontant på plats. Det är en god ide att läsa igenom programmet innan och välja ett par olika ifall något rum blir fullt.

Workshoparna på fredag ska man välja i förväg. De flesta har valt. Om du har haft tekniska problem går det att skriva upp sig på listor på anslagstavlan med programmet i huvudbyggnaden.

Om tankesmedjan

Tankesmedjan för friluftsliv bygger kunskap, handlingskompetens och relationer. Den är ett forum för dialog, erfarenhetsutbyte, kunskapsutveckling och tankesmidande för framtidens friluftsliv och är till för dig som på olika sätt arbetar med frågor som berör friluftsliv.

Du kan arbeta i en ideell organisation, kommun, myndighet, företag eller i en branschorganisation. Du kan även vara markförvaltare, forskare eller på andra sätt arbeta med frågor som berör eller påverkar friluftslivet.

Undrar du om detta är något för dig så tveka inte att höra av dig. Vi är särskilt måna om att nya perspektiv på svenskt friluftsliv kommer med på tankesmedjan. 

När Tema
2022 Friluftsliv som ger hälsa för individer, platser och planeten.
2021 Hur kan vi fortsätta vara många i naturen – utmaningar och samverkan
2020 Ett rikt friluftsliv
2019 Det hållbara friluftslivet
2018 Med sikte på framtiden
2017 Natur för barn och unga
2016 Värdera det ovärderliga

Kontakt

För mer information kontakta: Anna Emmelin, projektledare på Naturvårdsverket, 010-698 1717, anna.emmelin@naturvardsverket.se