Det nya kontoret är byggt på en befintlig byggnad som redan 1928 användes som trikåfabrik och som nu byggts på till ett levande, modernt och hållbart kontorshus.
Miljönytta genom minskad lokalyta
Den röda tråden i valet av hus har varit möjligheterna att hålla en hög miljömässig standard. I samband med flytten går Naturvårdsverket också över till aktivitetsbaserat arbetssätt vilket medför bättre nyttjande av lokalens resurser och därigenom har lokalytan kunnat minskas från 12 600 kvm till 8 300 kvm. Det geografiska läget gör det även enkelt för både besökare och medarbetare att ta sig till Naturvårdsverket med såväl cykel som spårbunden trafik.
Miljöcertifierat hus
Huset Trikåfabriken är en gammal tegelbyggnad från 1920-talet som byggts på några våningar med en trästomme. Fabege, som är fastighetsägare, siktar på att huset ska certifieras enligt BREEAM nivå Very Good – den högsta miljöklassificeringen som en ombyggd fastighet kan få. Detta ställde inte bara krav på Fabege under byggprocessen utan ställer också krav på Naturvårdsverket som hyresgäst. BREEAM bedömer hållbara värden i flera kategorier. Inom respektive kategori tittar BREEAM på de faktorer som påverkar mest, allt från koldioxidutsläpp till hållbar interiör och design.