Vilka är utmaningarna för organisationen och det gemensamma arbetet för att få till ett dialogbaserat arbetssätt i naturvårdsarbetets olika uppdrag och situationer? Hur kan gruppen tillsammans med chef/arbetsledare öka sitt gemensamma lärande och stödja varandra i utvecklingsarbetet? Hur gör vi idag – hur kan vi göra ännu bättre framöver?
Gruppen, tillsammans med chef/arbetsledare, får under två intensiva dagar chansen att fördjupa sig tillsammans kring hur ett dialoginriktat arbetssätt påverkar det interna och externa arbetet. Tillsammans fördjupar man sin förståelse för hur stödjande rutiner kan utvecklas för ökad måluppfyllelse, effektivitet och arbetstillfredsställelse. Vi arbetar med teman som:
- Vad innebär ett dialogbaserat arbetssätt för oss i vårt arbete inom enheten och gentemot externa aktörer?
- Vilka utmaningar ser vi?
- Vad kan vi förändra för att öka våra möjligheter till måluppfyllelse, effektivitet och trivsel i arbetet?
Kursen bygger på senaste forskning och praxis inom området dialogbaserat arbetssätt, konflikthantering och mötesledning. Varje tema i kursen belyses med kortare föreläsningar, med gruppdiskussioner samt genom individuell reflektion. Kursen detaljplaneras tillsammans med beställande chef/arbetsledare.
Avsätt tid för förberedelse
Ett viktigt värde är att du som deltagare ska kunna koppla kursens innehåll till din egen vardag som naturvårdare. Därför är det väsentligt att du avsätter ca två timmar inför kursen, då du kan sätta dig in i kursmaterialet och reflektera över hur dialog- och konfliktsituationerna i din egen arbetsvardag ser ut.Kursen hålls under två dagar på eller i anslutning till den lokala arbetsplatsen och detaljplaneras i dialog med beställande chef.
Option till kurspaketet är verktyget Livets Hus, för att ytterligare öka effekten av utvecklingsarbetet på individ- såväl som grupp/enhets-nivå.
Förkunskapskrav för medarbetare: Grundkursen Dialoginriktat arbetssätt och konflikthantering
Förkunskapskrav för chefer/ledare: Föreläsningsserien Dialoginriktat arbetssätt – när, hur och varför?
Pris: 3 600 kr per person. (Priserna exkl moms.) Tillkommer kostnad för konferenspaket lokalt exempelvis på länsstyrelsen eller Naturvårdsverket.
För frågor och bokning kontakta Anna Ranger, Reflekta verksamhetsutveckling, telefon 0707-16 17 02. Epost:
Minsta antal deltagare per kurs är 15 personer (hela arbetslaget). Betalning görs mot faktura, efter avslutat uppdrag.
Kontakt
Christina Frimodig, Naturvårdsverket